۱۰ دلیل مهم ریزش مو بانوان و ۵ روش درمان آن برای شما

ریزش مو از گذشته به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی زنان و مردان شناخته می‌شود. مو در زیبایی تاثیر غیرقابل انکاری داشته و ریزش مو به خصوص زمانی که دلایل وراثتی نداشته باشد، باعث ایجاد نگرانی در هر مرد و زنی خواهد شد.

مو هم مانند هر قسمت و هر عضو دیگری از بدن نیاز به مواد غذایی کافی دارد تا بتواند رشد کند و از سلامت خوبی برخوردار شود.

ریزش روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است . ولی اگر تعداد ریزش تار مو بیش از این باشد، نشان می‌ دهد فرد دچار ریزش مو شدید شده است . و باید به دنبال راه حلی برای درمان آن بود.

در این مقاله به مشکلات ریزش مو خانم ها می پردازیم .

همراه ما باشید ….

ریزش مو بانوان

چرایی ریزش مو در زنان :

 

کم کاری تیروئید:

کم کاری غده تیروئید هم در مردان و هم در زنان سبب ریزش مو می گردد. این بیماری در زنان شایع تر از مردان است و طبق برخی از آمار زنان ۳ برابر بیشتر از مردان مبتلا به آن می شوند. هورمون های تیروئید نقش بسزایی در سلامت پوست و موها ایفا می کنند، ریزش مو، شکنندگی ناخن ها، خشکی پوست، یبوست، ازدیاد وزن، خستگی مفرط و مشکلات گوارش از علایم کم کاری غده تیروئید می باشند.

ازدیاد هورمون تستوسترون(هورمون مردانه):

تستوسترون یک هورمون مردانه است که به مقدار کمی در بدن خانم ها ترشح می شود و برای بقا و سلامت الزامی است . اما زمانی که این هورمون از حد طبیعی بیشتر ترشح شود موجب عوارضی از قبیل ریزش مو و رویش موهای زائد در صورت، دست، پاها و سایر نقاط بدن می گردد. سایر علایم ازدیاد هورمون تستوسترون در خانم ها عبارتند از خشکی واژن، ارگاسم دیر هنگام و قاعدگی های نامنظم .

سندرم قبل از قاعدگی(PMS):

برخی از خانم ها از چند روز قبل از قاعدگی تا چند روز بعد از آن به دلیل تغییرات شدید در میزان و توازن هورمون ها بویژه هورمون استروژن تغییرات جسمانی و روانی متعددی از قبیل افسردگی، تحریک پذیری، احساس غم، گرفتگی عضلات، درد در ناحیه شکم، حساس شدن بیش از حد پستان ها و غیره را تجربه می کنند که به آن سندرم قبل از قاعدگی گویند. این تغییرات هورمونی موجب تشدید ریزش موها نیز می گردد . بطوری که بعضی از بانوان تا ۵۰۰ تار ریزش مو در روز را در این دوره مشاهده می کنند.

ازدیاد هورمون کورتیزول:

کورتیزول با نام هورمون استرس نیز شناخته می شود. ازدیاد آن از دیگر دلایل شایع ریزش مو در زنان است. زمانی که سطح این هورمون در بدن نامتعادل باشد موجب بروز مشکلاتی از قبیل سردرد، بی قراری، بی خوابی، نوسانات خلق و خوی و به دنبال آن ریزش مو می گردد.

ازدیاد این هورمون نشان می دهد فرد تحت استرس است و دلیل آن می تواند جسمانی و یا روانی باشد. خانم هایی که میزان هورمون کورتیزول در بدنشان بالا است اغلب از نظر شخصیتی افراد مضطرب، عصبی و گاها پرخاشگری می باشند.

ریزش مو بعد از زایمان:

علت ریزش موها در این دوران به واسطه تغییرات هورمونی در بدن خانم ها و زمان شروع آن معمولا ۲ هفته بعد از زایمان می باشد . اوج ریزش در ماه دوم و سوم است که معمولا تا پایان ۶ ماه ادامه می یابد. میزان ریزش موها در هر کس می تواند متفاوت و از ۱۰۰ تا ۵۰۰ تار مو در روز باشد.

ریزش مو بانوان

کمبود ویتامین ها و املاح معدنی:

کمبود روی، منیزیم، کلسیم، ید و ویتامین D و E نیز موجب ریزش موها می گردند. نکته مهم این است که ابتدا باید از طریق آزمایشات میزان ویتامین ها و مواد معدنی در بدن اندازه گیری شود تا نوع، دوز و مدت زمان مصرف مکمل های غذایی توسط پزشک مشخص گردد . نباید بدون بررسی از مکمل های غذایی استفاده نمود در بسیاری از موارد ازدیاد برخی از مواد معدنی مانند آهن و مس خود عامل ریزش موها می باشد.

متفورمین(داروی دیابت)، قرص های ضد بارداری از قبیل ال دی، داروهای شیمیایی که از ویتامین A تهیه می شوند و برای درمان آکنه می باشند. از قبیل راکوتان، داروهای کاهنده کلسترول مانند کلوفیبرات، جم فیبروزیل، اغلب داروهای کاهنده فشار خون، آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد قارچ، داروهای ضد افسردگی از قبیل پروزاک، پاکسیل(پاروکستین)، کلومیپرامین، ایمی پرامین.

اگر دارویی مصرف می کنید درباره عوارض جانبی آن تحقیق کنید و چنانچه ریزش مو جز آن ها است از پزشک خود بخواهید دارویی مشابه برایتان تجویز کند.

کم خونی:

کم خونی باعث می شود خون که حاوی اکسیژن و مواد مغذی است به میزان کافی به ریشه موها نرسیده و موجب تضعیف و ریزش موها می گردد. خانم ها باید توجه کنند کم خونی صرفا به دلیل فقر آهن نمی باشد . دلایل مهم دیگری از قبیل کمبود پروتئین، اسید فولیک، ویتامین B12 و B6 نیز در آن نقش دارند و نباید بدون بررسی و نظر پزشک از قرص های آهن استفاده نمود.

در بسیاری از موارد نیز علت کم خونی بیماری تالاسمی مینور است. در این بیماری به طور ژنتیکی بدن نمی تواند به طور صحیح از آهن استفاده و خون سازی کند . و اکثر مبتلایان به آن دچار ازدیاد آهن نیز می باشند . حتی باید مصرف منابع غذایی حاوی آهن مانند گوشت قرمز و تخم مرغ را محدود کنند.

ریزش ارثی مو:

الگوی طاسی زنانه ممکن است ممکن است زمینۀ ارثی در خانوادۀ شما داشته باشد. این نوع از ریزش مو از فولیکول موهای چروک شده تشخیص داده می شود که از طریق بیوسی و همینطور آزمایشات عمومی توسط پزشک عمومی نشان داده می شود.

داروها:

خیلی از خانم ها داروهایی مصرف می کنند که ریزش مو از عوارض جانبی آن ها می باشد . و در بسیاری از موارد خودشان هم از این مسئله بی اطلاع می باشند. برخی از داروهایی که سبب ریزش مو می شوند عبارتند از: لووتیروکسین(داروی تیروئید)،

کمبود پروتئین:

بر خلاف آقایان بسیاری از خانم ها تمایل چندانی به مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین مانند ماهی، مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز ندارند، از هورمون ها و آنزیم ها گرفته تا عضلات و سیستم ایمنی، همه سلول های بدن حاوی پروتئین می باشند. مو نیز از نوعی پروتئین بنام کراتین ساخته می شود. به همین دلیل مهم است مقدار کافی پروتئین از برنامه غذایی خود دریافت کنیم.

مقدار پروتئین مورد نیاز برای خانم ها ۰٫۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان است . به عنوان مثال خانمی با وزن ۵۵ کیلوگرم باید روزانه ۴۴ گرم پروتئین مصرف کند.

 

۵ راهکار برای درمان ریزش مو در زنان :

درمان ریزش مو در زنان

درمان ریزش مو در زنان

 

  1. صحبت با یک متخصص تغذیه ماهر:

می خواهید برای شما دارویی تجویز شده باشد یا نه؟! مشاوره با یک متخصص تغذیه قابل می تواند به شما در تشخیص اینکه یک رژیم غذایی چگونه مو و پوست شما را تحت تاثیر قرار می دهد، کمک کند و به شما توصیه می کند که چگونه شانس بهتری را برای رشد به موهای خود بدهید.

شما با ارتباط گرفتن با مشاورین سایت ماه شدی می توانید مشکل خود را به طور کامل حل کنید . لینک مشاوره .

  1. کاهش استرس:

ارزیابی تعادل زندگی، اختصاص دادن زمانی برای فارغ شدن از کار و سایر مشغله ها و تمارین خود مراقبتی نه فقط برای برای سلامت عمومی و شادی شما بلکه برای گذر از موانع سر راهتان نیز می تواند شگفتی آفرین باشد. اگر ریزش مو ناشی از استرس باشد، پس تغییری در زندگی شما ایجاد شده است.

  1. مدل دادن به مو/ محافظت از مو:

اگر در حال حاضر از ریزش مو رنج می برید. مهم است که بدانید، روش ها و محصولات معمول مدلینگ مو ممکن است باعث آسیب بیشتر به موهای شما شود.

  1. ترمیم مو:

تعدادی از گزینه های ترمیمی مو برای زنان از جمله پیوند موی FIT در دسترس می باشد.

  1. شامپوهای ترمیم مو:

ثابت شده لوسیون مینوکسیدیل ۴ یا ۵ درصد و همینطور پرپشت کننده های موی در دسترس نیز به طور موثری به حفظ رشد مو کمک می کنند.

شما می توانید شامپو ضد ریزش مو و ضد شوره ی باشو را از فروشگاه ماه شدی خرداری کنید .

تهیه شده توسط شرکت هوش تجاری کیسان

دسته بندی : زیبایی, مقالات عمومی
برجسب‌ها : , , , ,

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست